Cukier biały czy trzcinowy? (ŻADEN !!!). Czy chwilowa głodówka wpływa na nasze zdrowie? (WSZYSTKO STOPNIOWO i Z GŁOWĄ). Czy są sposoby, żeby zamienić cukier w diecie na coś innego? (ODPOWIEDŹ W FILMIE Z WIDEOKONFERENCJI). Kilkadziesiąt pytań później nasz gość Urszula Sobkowiak, przedstawicielka Fundacji Roślinnej Integracji, współzałożycielka Kuchni Społecznej Gorzów oraz menedżer kawiarni wegańskiej Bazylia i Groszek stwierdziła, że trafiła na spotkanie on-line do nieprzypadkowej szkoły (wiadomo PUSZKIN) do niezwykle dociekliwych młodych ludzi. Ten odcinek PUSZKIN ON-LINE dał nam wszystkim dużo do myślenia i dzięki temu już niedługo zrealizujemy tydzień bez cukru. A tymczasem obejrzyjcie film z wideokonferencji z wyjątkową kobietą: https://youtu.be/cCVwOjKJCn8
Nasze spotkanie on-line otworzył tradycyjnie dyrektor I LO prof. Mariusz Biniewski, a inicjatorką tego odcinka PUSZKIN ON-LINE była prof. Anna Ratajczak. Spotkaniu przysłuchiwała się również prof. Katarzyna Sierakowska, a moderował je prof. Piotr Wiśniewski. Ukłony za pomoc w stronę prof. Rafała Bagińskiego. OGROMNE PODZIĘKOWANIA DLA NASZYCH UCZNIÓW – ZA DOCIEKLIWOŚĆ I MĄDRE PYTANIA – JESTEŚCIE WIELCY !!!
Zdjęcia: PCP
Publikacja: Puszkinowe Centrum Prasowe