Co łączy Coca Colę, czekoladę, ketchup i jogurt owocowy? Do każdego z tych produktów dodawany jest cukier! Choć jest on jedną z głównych przyczyn otyłości, cukrzycy i nowotworów, w ostatnich kilkudziesięciu latach cukier zdominował przemysł spożywczy. Przed wojną przeciętny Polak zjadał 11 kg cukru rocznie. Obecnie ta liczba wzrosła do 40 kg!
Jeśli chcesz dowiedzieć się, czy cukier przejął kontrolę także nad Twoim talerzem, jakie szkody powoduje w Twoim życiu i jak pozbyć się tego niechcianego gościa, zapraszamy na spotkanie z Urszulą Sobkowiak. PUSZKIN ON-LINE edycja 2021 – najbliższe spotkanie 17 lutego 2021 r. (środa) o godz. 11.00.
Urszula Sobkowiak, przedstawicielka Fundacji Roślinnej Integracji, której misją jest promowanie ekologii, odpowiedzialnej konsumpcji i zdrowia oraz wspieranie ludzi w podejmowaniu świadomych decyzji, współzałożycielka Kuchni Społecznej Gorzów, promującej dietę roślinną oraz menedżer kawiarni wegańskiej Bazylia i Groszek. Z wykształcenia i zamiłowania socjolog. Łącząc wiedzę naukową z zakresu ekologii, zdrowia i nauk społecznych oraz własne doświadczenia opowie Wam, dlaczego cukier nam nie służy i co zrobić, żeby bezboleśnie wyeliminować go ze swojej diety.
Publikacja: Puszkinowe Centrum Prasowe